olinpa tuossa juuri taiteiden yössä helsingissä. oli jopa aika kivaa. kaverini M:n ja tämän poikaystävän S:n kanssa vietin aikaa töölönlahdella. shamaanirummut paukkuivat ja toisaalla soi nuorten soittamaa jatsia tai vastaavaa. juotiin siinä pari siideriä, näin matka kaverini pikku A:n sattumalta. siinä muuten vasta herttainen neiti. kuljeskeltiin. totesin siinä myös köyhänä maailmanmatkaajana, että nythän tässä voisi vaikka pulloja kerätä. olen meinaan aina kunnioituksella katsonut kun pullomummot ja - papat kulkevät pyörineen ja kasseineen ja keräävät miljoonia. tai ainakin melkein. silti ei ole tullut itse mentyä tyhjiä olveja ja kouldenkäppejä maasta noukkimaan. nyt reipastuin kun tiesin etten ole kuitenkaan baariin menossa. tuossa noita sitten on pari kassillista ja reppu. ehkä niillä huomiseksi saa vaikka syötävää. huomenna en tiedä....toivottavasti joku soittaa vaikka töihin. se voisi olla jopa kivaa. tai sitten pitää vaan pitää sormet ristissä sen kelan kanssa. vähän tuntuu vaan siltä että mikä toivo minulla on, kun ei ne todellisetkaan työttömät ja köyhät mitään saa. mutta ei se mitään., minäpä kerään pulloja :D. ei sillä vuokraa makseta, mutta eipä ole kämppääkään juuri nyt.

taide on sitten kivaa. jos vielä itsekin osaisi. ehkä mä vielä saan jokupäivä sanoa että minä olen valokuvataiteilija. olen minä yhdessä taideprokkiksessa kuvineni mukana kyllä ensi talvena. saa nähdä mitä siitä tulee. ja sitten näin taas tulishowta. minun poin pyöritys on vielä aika alkutekijoissä, mutta ehkä minusta joskus vielä tulee myös tulitaiteilija. tuli on niin hieno. ja rakas. ja ne rummut. ah. pääsee taas viilikseen. taiteilijaelämä oisi kai hauskaa. punaviiniä apurahoilla ja sitten joskus vähän näyttelyä. haha. no ei kai. ei se ole helppoa. yksi hyvin läheinen ihminen sillä itsensä elättää, eikä se ole mitään lastenleikkiä. mutta aina kai saa haaveilla vapaasta taiteilijaelosta. saahan?

lauantaina tapaan yhden ihanan ihmisen. punkkaripojaksi kutsuttakoon. viimeksi ollaan tavattu varmaan ainakin kaksi vuotta sitten. saattaa siitä olla kauemminkin. se on maalman herttasin...jo ikää reilusti saanut "ex"punkkari, kiertänyt aikanaan ties mitkä sex pistols keikat briteissä ja muut. sellainen herkkis ruonopoika. ja minäpä pääsen lintisille! hänen työpaikallaan on joku virkistyspäivä tai muu ja päästään ilmaiseksi laitteisiin!! fiuuuuh en malta odottaa sitä vuoristorataa!!! en ole varmaan viiteen vuoteen ollut lintisllä. ja minulla on iku sitä ihanaa, tervalle tuoksuvaa, kolisevaa puista vuoristorataa. se on maalman paras. ainakin yksi paras.

eli...elämä voittaa. mieli on ihan hyvä. huomenna saattaa joutua menemään tosin kelaan...kun on vihdoin saapunut kaupungilta vanhat työtodistukset. mutta se on vasta huomenna. itketään sitä sitten jos (kun?) on sen aika.

pitää kuunnella taas ehkä antonyä ennen nukkumaan menoa. se on niin herkkää ja kaunista. ja sitten heather novan island. siinä toinen kaunis. kaunis. mutta ensin jotain muuta.

tämän hetken biisi: ismo alanko - taiteilijaelämää